Strategisch directie adviseur (2024)

Table of Contents
Vast De functie
Strategisch directie adviseur

Direct solliciteren

Strategisch directie adviseur (1)

Vast

Uren per week 36-36 uur
Plaatsingdatum 17-05-2024
Vacaturenummer CA10041684
Werk- en denkniveau WO
Salarisniveau € 5.561,- tot € 7.325,-
Sluitingsdatum 26-05-2024
Aantal fte 1
Uren per week 36-36 uur
Plaatsingdatum 17-05-2024
Vacaturenummer CA10041684
Werk- en denkniveau WO
Salarisniveau Max € 5.561,- tot € 7.325,-
Sluitingsdatum 26-05-2024
Aantal fte 1

Projectmanagement

Direct solliciteren

  • Als strategisch adviseur ben je de ogen en oren van de directie.
  • Samenwerken aan projecten om de stad Amsterdam mooi en leefbaar te houden.
  • Als strategisch adviseur werk je in de unit Strategie, Ontwikkeling en Communicatie nauw samen met de directiesecretaris en de communicatieadviseur waarbij je een coördinerende rol vervult.

De functie

Als strategisch adviseur ben je inhoudelijk de gesprekspartner van de directie PMB. De strategisch adviseur geeft advisering op organisatorische, strategische en complex inhoudelijk thema´s, maar is ook betrokken op het niveau van het cluster Ruimte en Economie en cluster Sociaal. Je geeft gevraagd en ongevraagd signalen, adviezen en stuurt op verbinden.

De strategisch directie adviseur heeft de sleutelrol in het ontwikkelen, implementeren en evalueren van strategische initiatieven om de groei van PMB te bevorderen. Verder ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen van de strategische agenda voor de directie PMB en hebt een breed netwerk in de stad. Je speelt een verbindende rol in de samenwerking tussen directie en staf. Het analyseren van inhoudelijke vraagstukken, de vertaling naar praktijk en uitvoering zijn voor jou niet vreemd. Daarnaast ondersteunt de strategisch adviseur de directie bij de afhandeling van complexe klachten bij programma´s en projecten, waar verschillende directies en belangenpartijen bij betrokken zijn. Je onderhoudt contacten en organiseert de samenwerking met de projectmanagementbureau´s van de G4.

  • Ontwikkelen en implementeren van strategische plannen in lijn met de langetermijndoelstellingen van PMB
  • Adviseren van de directie over strategische beslissingen en het formuleren van aanbevelingen op basis van grondige analyses
  • Strategische communicatie: Samen met de communicatieadviseur het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën voor interne en externe communicatie om de visie, missie en strategische doelstellingen van PMB effectief over te brengen aan alle belanghebbenden
  • Als strategisch adviseur werk je in de unit Strategie, Ontwikkeling & Communicatie nauw samen met de directiesecretaris en communicatieadviseur waarbij je een coördinerende rol vervult
  • Je rapporteert aan de directie over de voortgang en resultaten van strategische projecten

We willen een goede werkgever zijn, die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s; al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. De Gemeente Amsterdam streeft daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. En we bieden meer: er ligt een uitgebreid inwerkprogramma voor je klaar en je krijgt goede begeleiding. Daarbij inventariseren we samen waar je behoefte aan hebt. Zo zorgen we ervoor dat je je niet alleen welkom, maar ook thuis voelt op je nieuwe werkplek. Wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Het Projectmanagementbureau verzorgt project-, proces- en programmamanagement. Naast 1 algemeen directeur en 3 directieleden is er ruimte voor een manager staf, zodat de directieleden zich voornamelijk kunnen richten op de opdrachtgevers en het aansturen van de PMB teams die zich bezighouden met de opgaven in de stad. De staf dient ter ondersteuning en verdere ontwikkeling van het Projectmanagementbureau en haar medewerkers. Binnen de staf zijn momenteel 6 units actief die door de manager staf worden aangestuurd. Het gaat om de units HR, Matching en Accountmanagement, Financiën Control en Opdrachtbeheersing, Digitalisering Processen en Informatie, Office en Managementsupport en de unit Werving en Selectie i.o..

Kijk voor meer informatie over het Projectmanagementbureau en onze projecten op de website: https://www.amsterdam.nl/pmb/.

Voor deze functie Strategisch directie adviseur beschik je over:

  • Heeft minimaal 5 jaar werkervaring in een adviesfunctie
  • Heeft een afgeronde WO-opleiding

Aan competenties breng je mee:

  • Kandidaat is niet terughoudend om op de voorgrond te treden
  • Kandidaat geeft constructief kritisch tegenspraak
  • Kandidaat is gefocust en kan goed prioriteren
  • Kandidaat is een teamspeler en draagt actief bij aan het gezamenlijke resultaat

Als Strategisch directie adviseur kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

  • Een mooie werklocatie in het hart van Amsterdam met fijne faciliteiten als stoelmassage, een mindfullnest en lunch op maandag & woensdag.
  • Een bruto maandsalaris van € 5.561,- tot € 7.325,- (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna zicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
  • Daarnaast heeft het Projectmanagementbureau een Leerhuis dat specifieke opleidingen aanbiedt en themabijeenkomsten organiseert die meer gericht zijn op de functies binnen het Projectmanagementbureau.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
  • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer voor reizen met de auto, € 0,15 per kilometer voor reizen met de fiets en € 0,21 per kilometer voor reizen met het OV. Dit geldt tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand en voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt.
  • Voor thuiswerkdagen ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
  • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
  • Een mobiele telefoon, een I-pad en een laptop.
  • Hybride werken, waarbij je desgewenst deels thuis en deels op kantoor kan werken.
  • Middelen om je thuiswerkplek arbo conform in te richten.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

  • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen wij je sollicitatie graag uiterlijk 26 mei 2024, via de ‘Direct solliciteren’ button.
  • Naast je CV ontvangen wij graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
  • De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum en bestaat uit twee selectierondes; de eerste op basis van CV en motivatie en de tweede op basis van een sollicitatiegesprek met een selectiecommissie. Na de tweede selectieronde volgt een eind gesprek. De gesprekken vinden fysiek plaats in Amsterdam.
  • De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 3 juni en 6 juni 2024.
  • Deze vacature staat zowel intern als extern uit.
  • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Direct solliciteren

Terug naar alle vacatures

Vragen over deze vacature?

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Faïza Daamen-Dadi (directielid projectmanagementbureau), f.dadi@amsterdam.nl of 0630054372 en Moussa Adarraf (HR adviseur) m.adarraf@amsterdam.nl of 0634449235.

Strategisch directie adviseur (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5747

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.